Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Varma hallon med citroncrème

Ingredienser

4 port.

Citroncrème
1 ½ dl florsocker
1 ½ dl citronsaft
4 st äggulor
100 g smör
1 dl vispgrädde, lättvispad

Hallon
200 g hallon
2 msk florsocker

Tillbehör
100 g sockerkaka, 1 cm tärningar
½ dl socker
1 msk smör
1 st Kockens stjärnanis
2 msk florsocker

Instruktioner

Citroncrème
Sjud citronsaft, äggulor, florsocker och smör till en tjock crème. Låt den kallna och vänd ner i den lättvispade grädden.

Hallon
Värm florsocker och hallon snabbt i en kastrull tills hallonen precis börjar släppa vätska.

Tillbehör
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllene utan att röra i det, det är bättre att skaka pannan. Tillsätt smöret och bryn det. Lägg i sockerkakstärningarna och låt dem karamelliseras. Slå upp på en plåt och låt kallna.

Servering
Lägg en klick citroncrème i botten på en djup tallrik. Fördela sockerkakstärningar och hallon över. Pudra över florsocker, riv stjärnanis på toppen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?