Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Äppelkräm på enkelt vis

Ingredienser

500 g äpple (ca 7 dl skurna)
4 dl vatten
0,5 dl socker
1,5 msk Kockens Potatismjöl

Instruktioner

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Koka bitarna mjuka i vatten och socker. Tag kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Koka upp igen men avbryt när första bubblan syns. Häll upp krämen och sockra lite på ytan för att hindra skinnbildning.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?