Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pumpapaj ’American Style’

Ingredienser

6 bitar

Botten

125 g kallt smör

3 dl vetemjöl

2-3 msk kallt vatten

Fyllning

ca 350 g urgröpt pumpa utan kärnor (butternut) OBS inte prydnadspumpa

2-3 msk vatten

1 krm salt

2 ägg

¾ dl socker

1 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

½ tsk Kockens kardemumma malen

1 dl vispgrädde

Tillbehör

vispad grädde

Instruktioner

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen så den passar en form som är ca 22 cm i diameter. Spara lite deg till garnering. Nagga och sätt in i kyl i ca 30 minuter.

2. Skär pumpan i mindre bitar och låt sjuda den mjuk med vatten och salt. Mixa därefter pumpan till en slät puré.

3. Förgrädda skalet i 200 °C i ca 10 minuter. Kavla ut resten av degen och ta med pepparkaksform ut små figurer, lägg in dem i kylen så länge.

4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kryddor och rör ner purén och grädden. Häll smeten i formen och grädda i 200 °C i nedre delen av ugnen i 40 minuter eller tills den stelnat. Lägg på garnering efter ca halva gräddningstiden. Täck eventuellt över pajen mot slutet av gräddningen.

Servera pajen ljummen med vispad grädde till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!