Välkommen till Kockens

Kockens erbjuder torkade kryddor och produkter som har valts ut med stor noggrannhet för att hjälpa dig skapa magi hemma i ditt eget kök. Produkter som sätter smak på livet, varje dag.

Välkommen till vår kryddträdgård i Fjälkinge

Våra kryddor och råvaror kommer från jordens alla hörn men det är i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad, Skåne, som vårt huvudkontor och vår fabrik ligger. Här har vi flexibel produktion med blandning och packning, utvecklingscenter och en egen kringbyggd kryddträdgård med spännande örter och kryddor att njuta av.

Ett klassiskt varumärke

Kockens har varit en ledande aktör och innovatör på den svenska kryddmarknaden sedan 1950-talet. Redan 1916 registrerades Kockens varumärket tillsammans med den karaktäristiska glada kocken. Sedan dess har vi försett Sveriges kockar, både hemma och i de professionella köken, med kryddor.

Med över 100 års erfarenhet av kryddor och smaksättning vågar vi säga att vi besitter en gedigen erfarenhet. Innovation, hållbarhet och inspiration är något vi aldrig kompromissar med.

Vår passion för smaker och hållbarhet är vår viktigaste ingrediens

Utveckling, nyskapande och hållbarhet är viktigt för oss för att vara ledande på marknaden. Vårt utvecklingscenter består av ett dussin kompetenta utvecklare och specialister – alla med en ambition att skapa nya produkter inom smaksättning och bakning.

Vi kan tillfredsställa de flesta önskemål från våra kunder. Vi gillar utmaningar och våra produktutvecklare är väl tränade på att skapa nya produkter som övertygar och överraskar.

I Fjälkinge finns vårt provkök. Här lagar vi mat, bakar och skapar nya produkter som noggrant testas för att garanterat ge den bästa smakupplevelsen.

Med över 100 års erfarenhet av att odla och mixa kryddor vågar vi säga att vi lärt oss hur man får till den bästa kryddan. Alltid med ena nypan i trädgården och den andra i provköket hittar vi den inspiration vi söker för att ge dig den bästa smakupplevelsen.

Men våra kryddor ska inte bara smaka bra, de ska också kännas bra. Allt vi gör har sitt ursprung i naturen och därför tar vi ansvar för hela flödet, använder de bästa råvarorna och gör allt vi kan för en välmående miljö – våra kryddor ska göra gott både för maten och själen, det är bästa receptet enligt oss.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!