Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Klassisk blåbärspaj

Ingredienser

1 paj

Pajdeg

200 g smör eller margarin

3 ½ dl vetemjöl

2 dl Kockens Potatismjöl

1 dl socker

Fyllning

5 dl blåbär

½ dl socker

1 msk Kockens Potatismjöl

Instruktioner

Smula ihop det finfördelade matfettet med vetemjöl, potatismjöl och socker till en deg. Tryck ut hälften av degen i en pajform. Grädda i mitten av ugnen vid

200 °C i ca 5 minuter. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut remsor. Lägg bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl. Lägg ett galler av remsorna över fyllningen. Grädda ytterliggare 20-25 minuter.

Blåbärspajen är god ljummen med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?