Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sommarsallad med parmaskinka

Ingredienser

ca 4 port.

ca 1 mindre huvud isbergssallad

1 påse ca 60 g ruccolasallad

1 röd paprika

150 g smulad el tärnad fetaost

1 avokado

1 kokta ägg

1 knippe grön sparris

ca 100 g parmaskinka

ca 2 dl tärnad mango eller delade jordgubbar

Garnering

ärtskott

Instruktioner

  1. Skär isbergssalladen i grova bitar och blanda med rucolan. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg upp på fat tillsammans med fetaost.
  2. Lägg skedad avokado, ägghalvor och lätt förvälld eller stekt sparris över.
  3.  Snurra parmaskivorna och fördela dem över salladen. Toppa med mango eller jordgubbar, garnera med ärtskott.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?