Färgglad sallad med mozzarella

Ingredienser

ca 2 portioner

4-5 stora tomater

ca 125 g körsbärstomater i blandade färger

1 knippe grön sparris

2 st buffelmozzarella á 290 g varav 100 g ost

1 dl blandade oliver

½ tunt skivad rödlök

ca ½ dl valnötter

ca ½ dl blåbär

flingsalt och Kockens svartpeppar grovmalen

Dressing

1 dl olivolja

2 msk vit balsamvinäger

ca 2 tsk Kockens Italiensk salladskrydda

2 krm Kockens vitlökspulver

Tillbehör

valfritt bröd

Instruktioner

  1. Skiva och dela tomaterna. Stek sparrisen i smör eller olja i en het panna i någon minut.
  2. Fördela tomater, sparris och mozzarella vackert på en skärbräda. Strö över oliver, rödlök, valnötter samt blåbär. Toppa med flingsalt och nymald peppar.
  3. Blanda samman dressingen och servera den tillsammans med brödet.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!