Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Matig sallad med kyckling

Ingredienser

4 port.

ca 1 kg kycklingben

Kockens grillkrydda Original

Sallad:

1 burk vita bönor 410 g

1 burk kidneybönor 410 g

1 tunt skivad rödlök

1 påse valfri blandsallad

4 klasar romantica tomater

Dressing:

3 msk valfri olja

1 msk vit eller röd vinäger

1-2 msk vatten

1 tsk Kockens pepparmix

1 tsk Kockens örter Provençal

Instruktioner

1. Krydda kycklingbenen väl och lägg i en bakpappersklädd ugnsform. Stek dem i 200 °C i ca 30 minuter. Tänk på att köttet ska lossa lätt från benet. Låt svalna.

2. Skölj av bönorna och låt dem rinna av väl. Blanda dem med tunt skivad lök. Blanda samman dressingen och häll över bönor och lök. Strax innan man serverar eller innan man åker iväg till picknick, blanda ner salladen. Komplettera med tomaterna.

Tips! För ännu matigare alternativ tillsätt 150 g tärnad fetaost.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!