Sommarsallad med melon, jordgubbar, burrata och oliver

Ingredienser

4 portioner

500 g vattenmelon

1 cantaloupe melon

½ liter jordgubbar

1 förpackning miniburrata

1 dl svarta oliver

60 g rucolasallad

Vinägrett:

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

1 krm Kockens svartpeppar malen

2 krm Kockens basilika

Garnering

Basilika

Instruktioner

  1. Tvätta vattenmelonen och skär i trekanter eller lagom stora bitar. Kärna ur och gör kulor av cantaloupemelonen med hjälp av ett kuljärn. Ansa jordgubbarna och halvera eller skiva.
  2. Ansa salladen. Fördela sallad, melon och jordgubbar på ett stort fat. Dela osten och fördela den krämiga osten på tallriken.
  3. Strö över oliverna och garnera med basilikabladen.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser till vinägretten och ringla över salladen. Servera.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!