Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sallad med Chilikyckling

Ingredienser

4 port.

Kyckling

4 st majskycklingbröst med skinn

1 msk Kockens paprikapulver

1 krm Kockens chili flakes

1 msk farinsocker

1 msk Kockens svartpeppar grovmalen ekologisk

1 tsk Kockens timjan

salt

Sidfläsk

200 g rökt sidfläsk i bit

Sallad

2 st romansalladshuvud

1 msk gräslök, finskuren

1 tsk olivolja

Västerbottenost

100 g Västerbottenost, riven

2 dl crème fraiche

½ st citron, saften

1 msk olivolja

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Instruktioner

Kyckling

Blanda alla kryddorna och gnid in kycklingbrösten med blandningen och salta. Grilla sedan brösten tills de har en innertemperatur på 70° C.

Sidfläsk

Grilla hela biten sidfläsk och skär upp i bitar.

Sallad

Skölj salladen och låt den torka. Blanda med olivolja och gräslök vid servering.

Västerbottenost

Blanda den rivna osten med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Spara lite av den rivna osten till servering.

Arrangera allt på ett stort gemensamt fat och servera.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!