Basilika

Gourmetglas: 10 gram

Basilika

Basilika är en ettårig art i familjen kransblommiga växter och används som kryddväxt. Den vanligaste basilikan, som odlas i medelhavsregionen, är den som oftast används för smaksättning av kött- och fiskrätter, spaghetti, sallader, grönsaker och soppor. Den kan vara antingen färsk eller torkad vid användning. Basilika är även en viktig beståndsdel i pesto – en basilikabaserad sås med olivolja, vitlök, parmesanost och pinjenötter.

Basilka passar bra i tomatsallad, pasta- och vegetariska rätter samt till fisk och kyckling. Smula gärna basilikan i handen för att få fram den bästa smaken.

Man ska inte förväxla vanlig basilika med den thailändska sorten – thaibasilika. Thaibasilikan skiljer sig markant i både smak och utseende. Den har även en stark lakritsaktig doft. Thaibasilikan har en viktig roll i den asiatiska matlagningen och om det står enbart basilika i ett asiatiskt recept så kan man utgå ifrån att det är den asiatiska varianten som menas och den går ej att ersätta med vanlig basilika.

Innehåll:

Basilika

Hållbarhet: 3 år

Ursprungsland: Egypten

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!