Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fläskkarré med potatissallad

Ingredienser

4 port.

Fläskkarré

700 g fläskkarré i 4 skivor

1 msk Kockens grillkrydda Original

2 tsk Kockens citronpeppar

Grillad citron

2 st citroner

1 msk socker

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Potatissallad

600 g färskpotatis, kokta och halverade

8 st cocktailtomater, halverade

1 knippe grön sparris, skuren i bitar

1 st rödlök, skuren i halvmånar

6 st kronärtskockshjärtan, skurna i bitar

50 g ruccola

Vinägrett

0,5 dl olivolja

2 msk vinäger

1 msk dijonsenap

1 tsk Kockens pepparmix

1 st vitlöksklyfta

salt

Instruktioner

Fläskkarré

Gnid in köttet med kryddorna och låt det ligga och dra 30 minuter. Lägg köttet på grillen när den är riktigt varm. Kärntemperaturen ska vara 69° C. Använd gärna en stektermometer.

Grillad citron

Skär bort ändarna på citronerna och halvera dem. Lägg dem med snittytan nedåt på grillen och grilla dem tills de blir svarta. Vänd dem och fördela sockret på dem. Salta och peppra. Serveras ljumna.

Vinägrett

Blanda alla ingredienserna till vinägretten i en bunke och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt.

Potatissallad

Koka upp sparrisen till potatissalladen i saltat vatten, cirka 2 minuter och kyl sedan av den i isvatten. Blanda potatis, sparris, kronärtskockor, tomater och rödlök i en bunke och blanda upp med vinägretten. Smaka av med salt. Vänd i ruccolan precis innan servering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!