Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade kycklingdelar

Ingredienser

4 port.

1 hel kyckling (1,2 – 1,3 kg) i delar eller ca 600 g benfria kycklingdelar ex. filé och/eller lårfilé

Kryddolja

3 msk neutral olja

2 tsk Kockens grillkrydda Texas

2 tsk Kockens pimienta roja

Tillbehör

Fruktig fetaostsallad eller ljummen potatissallad tillsammans med valfri kall creme fraiche.

Instruktioner

Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda oljan med kryddorna och pensla kryddoljan på kycklingdelarna. Pensla kycklingen ytterligare en gång i mitten av tillagningstiden (tänk på att inte göra det alldeles i slutet då oljan skall hinna tillagas på kycklingen innan den serveras). Grilla kycklingen på båda sidor på grillen eller stek dem i ugn 225 °C tills köttsaften efter stick är klar utan rosa inslag.

Servera med valfritt tillbehör.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?