Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransglass

Ingredienser

ca 1,5 liter

1-1 ½ påsar (á 0,5 g ) Kockens saffran

1-2 sockerbitar

5 dl vispgrädde

1 burk, 397 g, kondenserad mjölk

saften av ½ citron

ev 2-3 msk florsocker

Instruktioner

  1. Stöt samman saffran med socker i en mortel. Sjud upp ca 3 msk av grädden tillsammans med saffranssockret i en kastrull under omrörning. Låt det svalna.
  2. Vispa grädden lätt, till löst skum och tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa alltsammans tills det börjar tjockna. Smaksätt med saffranslösningen, citronsaft och eventuellt florsocker.
  3. Häll smeten i en bakpapperstäckt form. Ställ in i frysen. Ta fram formen 5-10 minuter innan servering.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!