Jordgubbs- och rabarbersmulpaj

Ingredienser

1 paj

Fyllning

400 g jordgubbar

300 g rabarber 

1 dl syltsocker

Pajsmul

150 g tärnat, kylskåpskallt smör

1,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk vaniljsocker 

2 tsk Kockens kardemumma malen

1 tsk Kockens ingefära malen 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme).
  2. Skär bort bladen från jordgubbarna. Tärna jordgubbar & rabarber och blanda ihop i pajformen (diameter 23 cm) tillsammans med syltsockret.
  3. Nyp ihop alla ingredienser till pajsmulet i en bunke. Fördela pajsmulet i ett jämnt lager över fyllningen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills smulet fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Servera varm eller kall (godast dagen efter) tillsammans med vaniljsås.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?