Jordgubbs- och rabarbersmulpaj

Ingredienser

1 paj

Fyllning

400 g jordgubbar

300 g rabarber 

1 dl syltsocker

Pajsmul

150 g tärnat, kylskåpskallt smör

1,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 msk vaniljsocker 

2 tsk Kockens kardemumma malen

1 tsk Kockens ingefära malen 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme).
  2. Skär bort bladen från jordgubbarna. Tärna jordgubbar & rabarber och blanda ihop i pajformen (diameter 23 cm) tillsammans med syltsockret.
  3. Nyp ihop alla ingredienser till pajsmulet i en bunke. Fördela pajsmulet i ett jämnt lager över fyllningen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills smulet fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Servera varm eller kall (godast dagen efter) tillsammans med vaniljsås.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!