Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillade kycklingben

Ingredienser

4 port.

800-1000 g kycklingben

Kockens grillkrydda Texas

ca ½ msk Kockens paprikapulver

ca 2 msk olja

Instruktioner

Lossa senan till benen och tryck ner köttet. Linda eventuellt in ändarna med alluminiumfolie. Gnid in kycklingbenen väl med grillkryddan. Grilla dem rumstempererade runt om i ca 25 minuter. Kontrollera med att sticka en provnål i benen, om det kommer klar vätska är de genomstekta.

Blanda olja med paprikapulver och pensla dem strax innan servering.

Servera pastasallad, bönsallad eller valfritt tillbehör till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!