Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Julkryddad pannacotta

Ingredienser

6-8 portioner

saft från 1 mindre apelsin
2 Kockens kanelstänger
¾ tsk Kockens kardemummakärnor
3 st Kockens hela nejlikor
1 bit hel ingefära
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
2 ½ dl rysk yoghurt eller liknande (grekisk/turkisk)

Garnering
små pepparkakor
apelsinrasp från 2 apelsiner

Instruktioner

  1. Stöt kryddorna grovt. Låt kryddorna koka upp tillsammans med apelsinsaft och socker under omrörning, låt sjuda i någon minut. Låt stå och dra en stund.
  2. Sila från kryddorna. Hetta upp grädden, lägg i urkramade gelatinblad och rör om försiktigt tills de har smält. Tillsätt apelsinlag. Låt svalna till simmig konsistens och vänd ner yoghurten.
  3. Häll upp i vackra glas. Ställ i kyl för att stelna i minst tre timmar eller till nästa dag. Sätt i pepparkakor och strö över apelsinrasp.

Tips! Garnera med halvtinade lingon eller granatäppelkärnor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!