Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Läcker jordgubbspaj

Ingredienser

1 paj

Pajdeg

100 g smör eller

margarin

2 dl vetemjöl

1 dl Kockens Potatismjöl

1 ½ dl socker

1 tsk bakpulver

1 ägg

Fyllning

5 dl jordgubbar (ca 300 g)

3 dl jordgubbsaft (outspädd)

3 msk Kockens Potatismjöl

2 tsk socker

½ tsk citronsaft

Garnering

jordgubbar

Instruktioner

Smula ihop finfördelat matfett med vetemjöl, potatismjöl, socker och bakpulver (använd gärna en mat-beredare). Tillsätt det söndervispade ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen (ca 25 cm i diameter). Låt vila i kylskåp.

Dela jordgubbarna i kvartar. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Tag kastrullen från plattan när första bubblan syns.

Häll den något avsvalnade fyllningen i pajskalet och sockra lite ovanpå. Grädda i nedersta delen av ugnen vid 175 °C i 30 minuter eller tills pajen ser färdig ut. Sockra lite över fyllningen för att hindra skinnbildning. Låt pajen svalna något. Dekorera med skivade jordgubbar.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!