Äppelchutney med ingefära, chili och kanel

Ingredienser

Fröknäcke (ca 20 bitar)

1 dl Kockens sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

2 dl havremjöl

2 tsk Kockens fänkål hel (mortlas)

0,5 dl majsolja eller annan neutral olja

2 dl hett vatten

Topping

1 msk flingsalt

1 tsk mortlad fänkål

 

Äppelchutney med ingefära, chili och kanel

4 syrliga och fasta äpple

0,75 dl syltsocker med pektin

0,75 dl äppelcidervinäger

1 Kockens kanelstång

1 tsk Kockens ingefära malen

1 krm Kockens chili flakes

0,5 tsk salt

 

 

Instruktioner

Fröknäcke

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och vatten och låt svälla 10 minuter.
  3. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Tips är att lägga på ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla riktigt tunt på plåten.
  4. Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt och lite mortlade fänkålsfrön
  5. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg.
  6. Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler.

Äppelchutney med ingefära, chili och kanel

  1. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
  2. Blanda äpplen med alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp och sjuda till äpplena är mjuka och börjar gå sönder, cirka 10 minuter.
  3. Dra av från plattan och låt svalna något, häll sedan upp på väl rengjord burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?