Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Jordgubbssås med chili

Ingredienser

150 g mogna jordgubbar

2-3 msk olja

2 msk vit balsamvinäger

1-1 ½ tsk Kockens Italiensk salladskrydda

½ tsk  Kockens chilipulver

1 krm salt

ev några varv med pepparkvarnen

Instruktioner

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Lägg jordgubbarna i en mindre mixerskål eller använd stavmixer. Mixa samman till en slät massa.
  2. Tillsätt olja, vinäger och smaksätt med kryddor. Låt stå i kyl en stund innan servering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!