Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grön salladssås med örter och vitlök

Ingredienser

1 dl hackad persilja

150 g gröna ärtor

1 dl valfri olja, ex rapsolja

1 dl turkisk yoghurt

½ tsk väl stötta, Kockens kumminfrön

½-1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 krm salt

1-2 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Lägg ärtorna i ett durkslag och spola dem i vatten för att tina dem lätt. Hacka persiljan grovt.
  2. Lägg ärtorna i en mindre mixerskål eller använd stavmixer. Mixa sönder lätt och tillsätt olja, lite i taget, tills det blir en slät massa.
  3. Tillsätt yoghurt och mixa lätt så det blir blandat. Smaksätt med kryddor och citronsaft. Låt stå i kyl en stund innan servering.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?