Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Minitoast med räkröra

Ingredienser

ca 16 stycken

8 skivor rostbröd
smörgåsfett
500 g räkor med skal
1 ½ dl majonnäs
2 krm Kockens örter Provencal
2 krm Kockens vitlökssalt

Garnering
sallad
ärtskott

Instruktioner

  1. Bred smör på brödskivorna. Ta med mått ut små rundlar, ca 2 ur varje skiva. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem knapriga 200 °C i 1-2 minuter eller tills de har fått fin färg. Passa noga och låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till röran.
  3. Skala räkorna.
  4. Lägg på sallad, en liten klick röra och ca 2 räkor på varje. Garnera med ärtskott.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!