Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddig hummus

Ingredienser

230 g kokta kikärtor (1 förp.)

0,5 pressad citron

2 msk tahini (sesampasta)

1 vitlöksklyfta

0,5 dl rapsolja

2 tsk Kockens gurkmeja

1 tsk Kockens spiskummin malen

1 tsk Kockens cayennepeppar

0,5 tsk salt

1 krm Kockens svartpeppar

ca 0,5 dl vatten

Instruktioner

1. Skölj linserna.
2. Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent.
3. Mixa slätt och späd med vatten till önskad konsistens.
4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?