Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Helgrillad fläskfilé

Ingredienser

6 port.

ca 900 g fläskfilé

olja till pensling

Rubbing

2 msk valfri Kockens grillkrydda

1 msk salt

3 msk Kockens chili Ancho

2 msk Kockens paprikapulver

1 msk Kockens vitlökspeppar

1 tsk Kockens spiskummin

1 msk Kockens oregano

Instruktioner

1. Låt fläskfilén bli rumstempererad. Pensla med olja.

2. Blanda samman ingredienserna till rubbingen. Gnid in så pass mycket att det täcker fläskfiléns yta. Låt ligga och dra åt sig ett par minuter. Spara resterande rubbing i en burk med åtsittande lock. Förvaras mörkt och svalt.

3. Grilla på lagom glödad bädd tills filén är genomstekt, innertemperatur ca 68 °C. Låt den vila inlindad i bakplåtspapper i ca 15 minuter innan den skivas upp

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!