Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Älgburgare med tranbärskompott

Ingredienser

4 port.

Älgburgare
500 g älgfärs
1 msk Kockens grönpeppar frystorkad (malen)
salt
Kockens svartpeppar grovmalen
1 tsk rapsolja, neutral

Garnityr
4 st bröd, egenbakade eller köpta
1 msk Kockens vallmofrön vita
½ kruka romansallad

Transbärskompott
200 g tranbär
75 g socker

Instruktioner

Älgburgare
Blanda färsen med salt och peppar. Blöt händerna i kallt vatten och forma färsen till 4 burgare. Stek dem i rapsoljan på hög värme tills de är nästan genomstekta.

Garnityr
Pensla bröden med lite vatten och strö på vallmofrön. Rosta dem i ugnen på 200 °C i 5 minuter. Tag ut dem och dela på mitten.

Tranbärskompott
Koka bären med sockret till det tjocknar. Smaka ev av med mer socker.

Servering
Fyll bröden med den sköljda salladen, en klick av tranbärskompotten och sen burgaren. Toppa med locket .

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!