Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Höstgryta med kantareller

Ingredienser

4 port.

1 kg oxhögrev

matfett till stekning

ca 1 l vatten

3 morötter

3 mindre palsternackor

6-8 smålökar

2 buljongtärningar kött/höns/vegetarisk eller motsvarande fond

ca 200 g champinjoner

½ squash

1 mindre broccolihuvud

Salt

Kockens vitpeppar malen

1 Kockens lagerblad

ca 1 tsk Kockens pepparmix

ca 1 tsk Kockens timjan

Garnering

kantareller, hackad persilja, lingon

Instruktioner

1. Skär köttet i grytbitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och för över till gryta. Vispa gärna ur pannan efter varje gång med lite vatten och häll det över köttet.

2. Tillsätt mer vatten tills köttet är täckt. Låt koka upp och skumma. Tillsätt buljongtärningar eller fond. Låt allt puttra samman och förbered grönsakerna.

3. Skala morötter. Skär morötter, champinjoner och lök i mindre bitar. Lägg ner grönsakerna i grytan tillsammans med kryddor, späd eventuellt med mer vatten. Lägg på locket och låt sjuda 30-40 minuter eller tills köttet känns riktigt mört.

4. Fräs squash och broccolibuketter i en panna och lägg över i grytan. Låt puttra med i några minuter. Strö över brynta kantareller, persilja och lingon.

Tips! En skvätt rödvin eller grädde smakar också bra i grytan

Servera gärna kokt potatis eller ris till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!