Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Bakad citronlax på grillen

Ingredienser

4 port.

Lax

800 g laxfilé

1 msk Kockens citronpeppar

2 st citroner, tunna skivor

4 st dillkvistar

50 g smör

2 st citroner, halverade

 Dillprimörer

400 g färskpotatis

100 g rädisor

20 g rädisblast, plockad och sköljd

100 g salladslök, finskuren

20 g dill, finskuren

50 g babyspenat, sköljd och torkad

50 g forellrom

Dijondressing

3 msk dijonsenap

2 msk vatten

Instruktioner

Lax

Dela laxen i fyra bitar och riv fyra folieark. Lägg den skivade citronen och dill i botten och toppa med laxen. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg en klick smör på toppen och vik ihop till ett paket. Gör likadant med alla fyra fiskbitarna så du har fyra paket. Placera på grillen och lägg på locket. Det tar ca 15 minuter. Eller baka i ugn på 200 °C i 15 minuter.

Dillprimörer

Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknar. Koka upp rädisorna hastigt och halvera dem. Blanda med övriga ingredienser och vänd upp allting med dijondressingen.

 Dijondressing

Lägg dijonsenapen i en liten skål. Tillsätt vattnet lite i taget och vispa sedan så det blandar sig.

Servera foliepaketen hela direkt på tallriken och låt gästerna själva vika upp dem. Servera med primörsalladen och citronhalvor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?