Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Ölkyckling med caesarsallad

Ingredienser

4 port.

Kyckling

1 hel kyckling

1 st 50 cl öl i burk, mörk sort

1 msk Kockens grillkrydda Original

Caesarsallad

8 st potatisar

1 st morot

1 st palsternacka

50 g sockerärtor

1 st rödlök, skivad

1 st romansalladshuvud

Caesardressing

0,5 dl majonäs

0,5 dl grekisk/turkisk yoghurt

3 sardeller med kapris

1 st vitlöksklyfta

1 msk riven parmesan

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Instruktioner

Kyckling

Gnid in grillkryddan i hela kycklingen. Öppna ölburken och häll ut eller drick upp cirka 1 dl. Trä kycklingen över ölburken (enligt bild) och ställ den sedan upp på grillen. Lägg gärna lite folie med uppvikta kanter under så att det inte börjar brinna om det droppar. Grilla under lock. Använd gärna stektermometer. Kärntemperaturen ska vara 72 °C på det tjockaste stället.

Caesardressing

Mixa alla ingredienserna till dressingen, förutom parmesanen, i en mixer och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i parmesanen och mixa lätt så att det blandas.

Caesarsallad

Halvera potatisarna, dela moroten och palsternackan i stavar. Lägg allt på en plåt tillsammans med olja och salt och rosta i ugnen på 200 °C tills de är gyllenbruna och mjuka. Ta ut plåten och vänd ner sockerärtor och rödlök, låt stå i 2 minuter. Lägg allt i en bunke och blanda i sallad och dressing precis innan servering.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!