Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pepparentrecôte med tillbehör

Ingredienser

4 port.

Örtsmör

200 g mjukt smör

1 ½ tsk Kockens örter Provencal

1 krm salt

1 litet knippe hackad persilja

Entrecôte

4 skivor entrecote á 125-150 g

1 msk Kockens pepparmix

1 msk Kockens grillkrydda original eller chili

½ tsk Kockens timjan

Rostad Potatissallad

ca 1 kg delipotatis (gärna sparrispotatis)

olja till stekning

flingsalt

Kockens svartpeppar grovmalen

2 paprikor i olika färger

Tillbehör

grönsallad

Instruktioner

Blanda smör, kryddor och persilja. Forma till en rulle, linda plastfolie runt och lägg in i kylen.

Låt köttskivorna bli rumstempererade. Blanda samman kryddorna och gnid in i köttet.

Skrubba potatisen och dela till halvor. Skär paprikorna i grova bitar. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt och peppar. Rosta i 225 °C i ugnen i ca 15 minuter. Lägg på paprikorna och rosta allt ytterligare 10-15 minuter.

Grilla entrecôteskivorna 2-3 minuter på varje sida.

Servera grillad entrecôte med rostad potatissallad och örtsmör. Servera gärna en grönsallad till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!