Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad kryddrik fläskfilé

Ingredienser

4 port.

500-600 g fläskfilé

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Glaze

2 msk ketchup

1-1 ½ msk vit balsamvinäger

3 msk olja

1-1 ½ tsk farinsocker eller strösocker

1 msk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens grillkrydda smoky BBQ eller chili

2 krm Kockens oregano

Instruktioner

Blanda samman glazen och låt stå en stund och mogna. Putsa det rumstempererade köttet. Krydda med salt och peppar. Grilla köttet runt om tills innertemperatur 65-70 °C. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Rulla in köttet i alluminiumfolie en stund innan det skivas upp. Servera med valfritt tillbehör.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!