Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad lax med heta kryddor

Ingredienser

4 port.

600-700 g färsk hel laxfilé med skinn och utan ben (alt. laxfilé i bitar)

2-3 msk olja

1/2 msk flytande honung

1 tsk Kockens grillkrydda chili

1-2 tsk Kockens chilimix

flingsalt

Tillbehör

Kokt färsk potatis

kall valfri sås

sallad

Instruktioner

Blanda oljan med honungen. Pensla laxen med oljan och strö sedan över ett jämnt lager med kryddor och flingsalt. Låt laxen bli rumstempererad.

Grilla laxen i dubbelt grillgaller med köttsidan nedåt, grilla tills den har fått fin färg och vänd sedan skinnsidan nedåt och grilla den färdig. Den går också bra att grilla laxen i grillfolie.

Servera med kokt färskpotatis, kall valfri sås och en sallad till.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!