Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ugnsbakad falukorv

Ingredienser

4-6 port.

ca 800  större ring falukorv av god kvalitet

senap

ca 100 g riven ost

1-2 röda äpplen, gärna svenska

800 g små delikatesspotatis

salt & Kockens pepparmix

2 rödlökar

smör/olja  till stekning

 

Tillbehör:

ca 2 dl Crème fraîche naturell

2 tsk Kockens curry

1 tsk Mexican Spice Mix

salt

Instruktioner

  1. Dela ringen på längden och lägg upp på en bakpapperstäckt långpanna med den släta sidan uppåt. Bred över önskad mängd senap, strö över riven ost.
  2. Dela äpplena och kärna ur. Skär i tunna skivor och lägg dem omlott över korvdelarna.
  3. Skrubba potatisen och dela dem i mindre bitar. Ringla olja över, strö över salt och önskad mängd pepparmix. Fördela dem runt korven.
  4. Skala och klyfta lökarna, lägg dem vid potatisen. Pensla lök och äppelskivor med olja.  Ställ in i 225° C i ca 35 min tills allt har fått färg och potatisen mjuknat. Strö över persilja.
  5. Blanda samman curryröran, låt gärna stå en stund i kyl för att mogna. Servera den och en sallad till.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!