Vegetariska superbollar

Ingredienser

380 g (230 g avrunnen vikt) kikärtor
260 g morot
2 dl solrosfrön
2 ägg
2,5 msk potatismjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk Kockens Superkryddor (ingefära, gurkmeja, chili)
1 krm kryddpeppar
3-4 krm Kockens cayennepeppar
2 tsk Kockens paprika
2 krm svartpeppar
0,5 tsk himalaya salt

Till att rulla i
ca 6-7 msk Kockens vita sesamfrön
ca 5-6 msk Kocken svarta sesamfrön

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa solrosfröna i matberedaren så de krossas, skär morötterna i mindre bitar och
mixa även ner dem tillsammans med resterande ingredienser.
3. Mixa till en lite tjockare smet, det ska gå att forma den men samma sak här, mixa
inte för mycket för då blir det bara mos. Stanna mixern lite då och då och peta ner
från kanterna.
4. Forma till bollar, det går inte riktigt att rulla då smeten är lite lösare och kladdigare
så forma till dom istället för att rulla.
5. Blanda ihop sesamfröna och rulla sedan bollarna i dom.
6. Stek försiktigt på medel temperatur, låt dem sedan gå klart i ugnen i ca 10 min.
7. Servera med andra goda tillbehör som grönkålssallad och aioli. Mums!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?