Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Mjuk pepparkaka med Roquefortost

Ingredienser

4 port.

Mjuk pepparkaka

3 st ägg

2 ½ dl socker

50 g smör

2 msk Kockens pepparkakskrydda

1 dl gräddfil

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Pumpa

100 g pumpa

1 msk vinäger, ljus

1 msk socker

Roquefortost

200 g Roquefortost

½ ask krasse, klippt

Instruktioner

Mjuk pepparkaka

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned. Vänd ner gräddfilen och det smälta smöret. Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 °C i ca 45 minuter. Prova genom att sticka i mitten, när den är klar ska stickan inte vara kladdig. När kakan svalnat skär man den i tärningar och rostar i en torr stekpanna.

Pumpa

Skär pumpan i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda den varma pumpan med socker och vinäger.

Servering

Arrangera rostad pepparkaka, ostbitar, krasse och pumpa på tallrikar och servera

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!