Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Inlagd gurka i kall lag

Ingredienser

ca 1,8 kg små västeråsgurkor

1 gul lök

12-18 dillkronor

2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

2 ½ msk Kockens gula senapskorn

1 tsk Kockens dillfrön

Lag

6 dl ättikssprit 12 %

6 dl vatten

6 ½ dl socker

1 dl salt

Instruktioner

1. Borsta och skölj gurkorna. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala vitlöksklyftorna och dela dem i mindre klyftor.

2. Varva ingredienserna med kryddor i glasburkar.

3. Blanda ättika, vatten, socker och salt till lagen. Rör tills allt har löst sig. Häll lagen över gurkskivorna. Sätt på täta lock och förvara gurkorna kallt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!