Vegansk nachotallrik med tacokrydda

Ingredienser

Hemmagjord tacofärs

Ärtguacamole

Cashewnötskräm

Övriga ingredienser

  • 1 påse nachochips á 185 g
  • 1 dl havrefraiche
  • 1 tomat
  • 1/2 färsk chili
  • 1/2 kruka färsk koriander

Instruktioner

Hemmagjord tacofärs

  1. Börja med att skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och fräs kryddorna, tomatpurén, ketchupen, japansk sojasås och vitlöken på medelvärme tills dess att vitlöken precis börjar ta färg.
  3. Slå i färsen och stek tills den har tinat (om den var fryst) och börjar stelna. Hacka den i bitar med stekspaden om den stelnar i för stora bitar. Fördelen med formbar färs mot vanlig vegofärs är att du får bättre textur i din vegofärs tycker jag!
  4. Slå i 1 dl vatten i färsen och låt koka så allt blandas ihop bra och blir saftigt. Reducera ner tills du har en konsistens du är nöjd med och smaka av med salt och peppar.

Ärtguacamole

  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en blender eller i en hög bunke och mixa med mixerstav till en jämn smet. Smaka av med salt, peppar, ev mer kryddor och limejuice.

Cashewnötskräm

  1. Koka cashewnötterna i osaltat vatten i 20 minuter tills de blir mjuka.
  2. Blanda alla ingredienser till krämen i en mixerbunke (för att använda mixerstav) eller blender och mixa till en slät sås. Ju längre du mixar desto slätare blir det! Smaka av med salt och peppar.

Övrigt samt servering

  1. Hacka tomaten, chilin och koriandern.
  2. Blanda nachochipsen med 1,5 dl av cashewsås och all vegofärs så allt blandas väl.
  3. Häll upp nacho och färsblandningen i en stor skål och toppa med först rikligt med cashewsås, ärtguacamole och havrefraiche. Avsluta med tomat, chili och koriander. Njut!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?