Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Äppelkompott med kanel

Ingredienser

4 port.

2 kg äpplen, skalade

2-5 dl socker

3 st Kockens kanelstänger

1 krm Kockens askorbinsyra

Instruktioner

Äppelkompott

Skär äpplet i grova bitar. Koka det tillsammans med kanelstängerna och 1 dl vatten tills det blir mosigt. Rör ut askorbinsyran med sockret och tillsätt i koket. Låt det koka upp. Fyll sedan upp i rena burkar och låt svalna.

Avslutning

Servera till grillat kött, på frukostmackan, till filen m.m

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!