Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vaniljfluff med mandelskorpor

Ingredienser

8 port.

ca 5 mindre mandelskorpor

2 dl vispgrädde

2 msk socker

1 Kockens vaniljstång

1/2 tsk Kockens kardemumma malen

4 dl rysk yoghurt

 

Garnering

jordgubbar

Instruktioner

1. Häll 1 dl vispgrädde i en kastrull, med en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången med. Tillsätt socker och kardemumma. Vill man bara ha vaniljsmak uteslut kardemumman och vice versa!

2. Låt alltsammans sjuda upp och koka ihop något tills det tjocknar. Ta upp vaniljstången och låt allt svalna.

3. Vispa resterande grädde. Blanda vaniljgrädden i yoghurten och vänd ner den vispade grädden. Vid servering varvas krossade mandelskorpor med vaniljfluffet.

4. Garnera med jordgubbar och servera några i en separat skål till!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!