Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Spring Rolls med sweet chili

Ingredienser

4 port.

Fyllning

200 g fläskfärs

2 tsk Kockens chili sweet

½ dl vatten

½ knippe vårlök

½ knippe koriander

1 st vitlök, skalad, riven

1 bit ingefära, skalad, riven

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Vårrullar

16 ark vårrulledeg

1 st ägg

Övrigt

rapsolja, neutral till fritering

sojasås till dipp

Instruktioner

Fyllning

Blanda samtliga ingredienser väl och krydda med salt och svartpeppar.

Vårrullar

Lägg ett ark på skärbrädan med ett hörn mot dig. Lägg en klick av fyllningen mellan mitten och hörnet närmast dig. Vik över hörnan närmast dig så den täcker fyllningen och rulla in ett halvt varv. Pensla med ägg. Vik in vänstersidan och pensla med ägg. Vik in högersidan och pensla med ägg. Rulla över och vik ihop vårrullen och pensla kanten med ägg. Gör likadant med alla arken.

Övrigt

Fritera vårrullarna i rapsoljan, som ska ha en temperatur på 160 °C, tills den får fin färg.

Servering

Servera vårrullarna med sojan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!