Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Gräddkokta färsbiffar

Ingredienser

4 port.

Färsbiffar

500 g nötfärs

1-2 dl vatten, kallt

10 g salt

1 tsk Kockens köttfärskrydda

Kockens svartpeppar hel, från kvarn

2 dl vispgrädde

1 msk smör

2 tsk sherryvinäger

Dekoration

100 g champinjoner

100 g rökt sidfläsk, tärnat

50 g gröna ärtor

6 st pärllökar, skalade

Instruktioner

Färsbiffar

Blanda färsen med salt och peppar under kraftig omrörning. Tillsätt lite vatten i taget och jobba till en smidig färs. Har du en maskin så använd den. Forma till 8 småbiffar och stek dem i smöret tills de får en fin färg.

Dekoration

Koka löken i saltat vatten tills den blir mjuk. Stek sidfläsk och svamp i smör tills det får fin färg. Lägg i lök, ärtor, biffar och grädde och låt det koka ihop några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.

Servering

Servera gärna direkt ur stekpannan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!