Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Smoky hamburgare

Ingredienser

4 port.

500 g valfri färs

2–3 tsk Kockens grillkrydda Smoky BBQ

½ tsk salt

2–3 inlagda jalapeno/feferoni

4 ananasringar, konserverade

olja till pensling

Tillbehör

1 pkt bacon, 140 g

4 stora hamburgerbröd

valfri sallad

skivad tomat

persilja, örtkryddor etc

Dressing

2 dl lätt creme fraiche, grekisk yoghurt eller gräddfil

2–3 msk sweet chili sauce

1 tsk Kockens grillkrydda Chili

 

Instruktioner

Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeno, köttfärs och kryddor. Arbeta samman till en smidig färs och dela i 4 bitar.

Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och forma hamburgare så att färsen täcker runt om ananasen.

Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra i kylen en stund. Pensla hamburgarna med olja och grilla dem ca 4

minuter på varje sida. Servera hamburgarna i lätt värmda hamburgerbröd med knaperstekt bacon, tillbehör och dressing.

Tips! Ananasskivorna kan bytas ut mot soltorkade tomater eller i olja eller inlagd paprika.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?