Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Räktoast med sparris & dill

Ingredienser

4 port.

4 rostade brödskivor

smörgåsfett/smör till stekning

ca 750 g räkor

1 knippe dill

3 kokta, hackade ägg

1 knippe sparris

Kockens vitpeppar malen

Dressing

2 msk olja

2 msk vit balsamvinäger

1-1 ½ tsk Kockens citronpeppar

Ca 1 tsk Kockens persillade

grönsallad

Instruktioner

1. Rosta bröden.

2. Skala räkorna och blanda med hackad dill och ägg. Vispa ihop dressingen och häll över räkorna. Låt stå och marinera tills servering.

3. Smöra bröden. Stek den gröna sparrisen hastigt i smör, salta och strö över vitpeppar.  Ta med pepparkaksmått ut hjärtan ur bröden.

4. Lägg bröden på fat och fördela över sparris och räkor. Garnera med sallad. Servera genast.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?