Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Thai prawn curry med bok choy

Ingredienser

4 port.

Curry
2 dl kokosmjölk
1 msk Kockens curry Thai Red
1 tsk rapsolja, neutral
1 st schalottenlök, skalad, strimlad
1 dl yoghurt

Grönsaker
2 st bok choy, strimlade
½ knippe vårlök
50 g spenat

Räkor
200 g räkor, färska, skalade

Garnityr
½ knippe koriander

Instruktioner

Curry
Fräs curryn i rapsoljan. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och eventuellt mer krydda.

Grönsaker
Tillsätt grönsakerna i curryn och låt det koka i ytterligare 5 minuter.

Räkor
Avsluta med att tillsätta räkorna men då ska det inte koka mer.

Servering
Servera i djupa tallrikar och garnera med koriander.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?