Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Fiskkakor med spenatkräm

Ingredienser

4 port.

malen Fiskkakor

600 g vit fiskfilé (t.ex. sej eller kolja)

4 msk rumsvarmt smör

1 1/2 msk potatismjöl

2 1/2 dl vispgrädde

2 ägg

2 salladslökar i bitar

1 krm riven muskotnöt

0,5 krm Kockens cayennepeppar

salt och Kockens vitpeppar malen

smör till stekning

 

Spenatkräm

1 vitlöksklyfta

2 msk tinad, avrunnen spenat

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad persilja

1 tsk senap

1/2 krm Kockens cayennepeppar

2 dl crème fraiche

Lite citronzest

Salt och Kockens svartpeppar

Instruktioner

Fiskkakor:

1. Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, salladslök, grädde, ägg, riven muskot, cayennepeppar, salt och vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät.

2. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida.

 

Spenatkräm:

1. Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och cayennepeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i crème fraiche, citronzest, salt och peppar.

Servera fiskkakorna med spenatkrämen, kokt potatis eller ris och rårivna morötter.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?