Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Potatismjölskakor med choklad

Ingredienser

ca 50 st

3 dl Kockens Potatismjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
½ msk vanillinsocker
125 g smör eller margarin
1 ägg

ca 40 g smält choklad till garnering

Instruktioner

Mät upp de torra ingredienserna i en matberedare. Lägg i smöret som kuber. Hacka hastigt samman till grynig massa. Tillsätt ägget. Arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Rulla degen i längder. Dela i bitar. Rulla små bollar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut bollarna något med en gaffel. Grädda i ugn vid 175 °C i 8-10 minuter.

Ringla smält choklad över som garnering.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!