Camilla Hamids rödbetskaka med Superkryddor

Ingredienser

1 kaka

Kaka

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 msk Kockens Superkryddor kanel, kardemumma, ingefära

2 krm salt

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl fint rivna rödbetor

1,5 dl neutral olja

Frosting

400 g färskost

50 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

2 msk rödbetsjuice

 

Röd oxalis att garnera med

Instruktioner

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8–10 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader och fodra din springform med bakplåtsppaper.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, Kockens Superkryddor och salt i en bunke. Ställl åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Vänd ner rivna rödbetor och olja.
  4. Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med frostig.
  5. Vispa färskost och smör krämigt med elvisp. Tillsätt rödbetsjuice och vispa lite till.
  6. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott.
  7. Spritsa frostingen på kakan och garnera med röd oxalis. Servera & njut eller förvara i kylskåpet.

Recept av

@camillahamid

Camilla Hamid

Jag heter Camilla och är en 29-årig receptkreatör, kokboksförfattare, TV-kock, hemkunskapslärare och tvåbarnsmamma. Genom bloggen ”My kitchen s…

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?