Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Raw food-bollar

Ingredienser

ca 30 stycken

200 g kärnfria dadlar
200g torkade aprikoser
2 msk chiafrön
ev 1 tsk kokosolja (kan uteslutas)
1 dl cashewnötter
½ -3/4 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens ingefära malen
ca ½ fint riven Kockens hel muskotnöt
1 nypa Kockens chili flakes
1 dl pumpafrön
Garnering
ca 1 dl Kockens sesamfrön

Instruktioner

  1. Grovhacka dadlar och aprikoser.
  2. Lägg grovhackade dadlar, chiafrön, ev kokosolja, nötter och kryddor i en mixer. Mixa samman till en grov massa. Tillsätt pumpafrön som får vara med ett par varv tills de går sönder något.
  3. Ta upp massan och forma bollar som sedan rullas i sesamfrön.
  4. Lägg dem i en burk och förvara i kyl.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!