Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Cafébitar med hallon

Ingredienser

ca 24 st.

3 ägg

2½ dl socker

1 dl Kockens Potatismjöl

1 tsk bakpulver

 Fyllning

1 msk Kockens Potatismjöl

2 dl kallt kaffe

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör eller mjölkfritt margarin

Garnering

Valnötskärnor

Hallon

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 °C, 5-10 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspapperet och låt kallna. Rör ut potatismjölet i kaffet i en kastrull. Tillsätt florsockret. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med vaniljsockret och klicka i matfettet. Låt krämen kallna. Dela kakan mitt itu. Bred hälften av krämen på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå. Bred över resterande kräm. Skär kakan i ca 24 bitar.

Garnera varje bit med hackade valnötskärnor och ett hallon.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?