Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

Ingredienser

ca 4 portioner

400 g kycklingfilé eller lårfilé

smör/olja till stekning

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

2 tsk Kockens ingefära malen

2 tsk Kockens vitlökspeppar

2-3 nypor Kockens chili flakes

½ skivad purjolök

1 röd paprika, tärnad

6 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning

1 burk (400 g) kokosmjölk

1 påse (65 g) babyspenat

saft av ca 1 lime

Garnering

ärtskott

Instruktioner

  1. Putsa kycklingköttet och skär i mindre bitar. Bryn dem runt om i en panna och krydda med salt och peppar under stekning. Häll över till en gryta och strö över resterande kryddor.
  2. Fräs purjolök och paprika och tillsätt i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk och låt puttra samman ca 10 minuter. Smaka av med limesaft till önskad syrlig smak! Tillsätt spenaten och låt den puttra samman endast i någon minut så spenaten behåller sin gröna färg. Smaka av om eventuellt mer kryddor behövs!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!