Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Picknickmackor med kyckling

Ingredienser

5 mackor

5 pitabröd

Röra:

3 msk majonnäs

2 dl lätt crème fraiche eller liknande

2-3 msk hackad pickles, väl avrunnen (finns på glasburk)

ca ½ dl hackad purjolök

ca 1 ½ tsk Kockens curry eller curry Thai Red

salt

Kockens vitpeppar malen

1 färdiggrillad kyckling

1 mindre påse färdigblandad valfri sallad

1 mindre röd paprika

Tips! Strö på lite torkad lök!

Instruktioner

1. Tillred pitabröden enligt anvisning på förpackningen.

2. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kyl en stund för att mogna.

3. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar.

4. Bottna med en klick röra i bröden och varva kyckling med grönsaker och röra.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!